פטי וורדו כרם מטע 2009, סדרה ממוספרת (צפי לבקבוק 660 בקבוקים)
כרם מטע, ממוקם בנחל סנסן אשר בהרי יהודה, בבעלות הכורם עמית ניר, מטופל במקצועיות רבה. ניכר באיזון יפה בין צימוח לכמות יבול. שומר מאוד על אופיו המיוחד של הזן ועל חמיצות טבעית. אחידות מרשימה ברמת ההבשלה.
ענבי הפטי וורדו מיועדים לשימוש בבלנדים בגלל אופי טעמי הפרי הבולטים, הצבע העז והטאננים.
פטי וורדו כרם מטע 2009 של יקב שורק, הינו יין זני , 100% ענבי פטי וורדו.
תהליך הכנת היין - מועד בציר יחסית מוקדם, תסיסה של 21 ימים על הקליפות בטמפרטורה של 24 מעלות. היין מתישן בחביות בנות שנתיים על מנת להבליט את ניחוחות הפרי המייחד את זן הפטי וורדו. צפוי להיכנס ביוני הקרוב לבקבוקים לאחר 18 חודשי יישון.
זהו יין בעל צבע עמוק מתאפיין בניחוח פרי שחור ותיבול ירוק, מתאפיין בריכוז טעמי פרי בולט הבא לביטוי בחלק הראשון של הטעימה ובטעם מסיים התאפיין בנוכחות בולטת וטאנינים בשלים. זהו יין אינטנסיבי ואנרגטי שלא מאפשר להישאר אדישים אליו.
100% פטי וורדו
שיראז 2010, סדרה ממוספרת (צפי לבקבוק כ - 530 בקבוקים)
כרם השיראז בבעלות הכורם יוסי סיידא, נמצא על מורדותיה המערביים של רמת דלתון בגובה 890 מטר בסמוך לחרבת קיומה (הכפר קאיומי).ייחודו של הכרם מתבטא בשילוב נדיר של שלושה סוגי אדמה: בזלת, טרה רוסה וגיר הנמצאים בשכבות בחלקה אחת.
איכות הענבים הגבוהה שמתבטאת בעוצמות צבע, ריכוז חומרים גבוה וחמיצות טבעית נובעת ממכלול גורמים: מבנה האדמה בכרם, גובהו הרב, הקרקע המנוקזת, האקלים הייחודי באזור,שיטות ההשקיה בטכנולוגיה מתקדמת ודישון אורגני.
בתהליך הכנת היין נעשה שימוש בטכנולוגיה במטרה לבטא את אופי זן השיראז ואת ייחודו של הכרם.
מועד בציר מדויק, תסיסה בטמפרטורה של 24 מעלות והשריה של 18 ימים על הקליפות הביאו למיצוי טוב של חומרי טעם וטאננים תוך שמירה על פירותיות בולטת.
את ההתיישנות היין עובר בחבית חדשה בת 400 ליטר. החבית הגדולה נותנת טעמי עץ במתינות. היין צפוי להתיישן בין שנה לשנה וחצי.
זהו יין בעל צבע ארגמני ה"נצמד" לכוס, מתאפיין בניחוח פרי שחור ובישום פרחוני אופייני, ריכוזיות טעמים בולטת, העץ עוטף את היין ומקנה לו טאניניות נעימה בסיומת.
100% ענבי שיראז
"אביב פריחות ניחוח גם..."
אירועי מכירת היין עתידי של יקב שורק זו השנה השלישית מקבלים צביון אביבי.
האירוע יתקיים כמיטב המסורת בחצר יקב שורק הסמוך ליקב ומשקיף לכרם ולגבעות יהודה. הטבע בעונה זו במיטבו והביקור באזור בשיא עונת הפריחה תמיד מלבב. (בחודש מרץ מתקיים פסטיבל אוכל של עמותת התיירות יואב יהודה)
השנה יציג היקב שני יינות:
פטי וורדו כרם מטע (הרי יהודה) בציר 2009 . – מתיישן בשתי חביות 225 ליטר. יושק בסדרה ממוספרת כ- 660 בקבוקים.
שיראז כרם ספסופה (גליל עליון) בציר 2010 - מתיישן בחבית 400 ליטר. יושק בסדרה ממוספרת כ- 530 בקבוקים.
מכירה עתידית הינה חווית רכישה שונה- הקהל טועם את היין בעודו מתיישן בחביות מזהה את איכותו הנוכחית ובעיקר את הפוטנציאל הגלום ביין. הרכישה נעשית במקום במחיר אטרקטיבי ואיסוף היין יעשה רק כאשר היין יהיה מוכן להוצאה. בדרך כלל יעשה חיסכון של כ 20% מערך היין המוכן. אך הסיבה האמיתית הינה להבטיח לעצמך את היין היוצא בכמויות קטנות.
אירועי שישי עתידי ביקב שורק:
שבת ה - 19/3, ושישבת ה- 25-26/3 בשעות 9:00-14:00
פרטים באתר היקב ובטלפון
יקב שורק
08-9450844
www.soreq.co.il
|