מפרגנים


יינות ישראל
ישראל פרקר


יקב יהודה
אבי יהודה 054-4638544



שורק בית ספר לעשיית יין

משקאות ווזאנה אשדוד
משקאות ווזאנה 08-8563551


בקתות מעץ וינר
בקתות מעץ ביסוד המעלה

לזיכרה של יעל

לזיכרה של יעל
יעל זיקרי ז"ל
 
יין ללא גבולות - FUSION GLOBAL WINERY : תחנה במסע – ספרד

 

תחנה במסע – ספרד

ספרד, מעצמת יין עולמית קוסמית, המשלבת מגוון שלם של עמים ודתות בתרבות יין ואוכל מתפתחת. ענף היין בספרד תופס תאוצה והערכה בינלאומית העולה משנה לשנה, היינות הולכים ונעשים יותר מודרניים, עם קו נקי ורענן, שילובי זנים חדשים או הרכבים שונים ההופכים את הענף לאומנות ושילוב של מרחב וזמן.



Tempranillo - Garnacha 2005 Fusion

מהות התפיסה

אחד מעמודי התווך של פרויקט פיוז'ן הינו החשיבות העליונה בבחירת הענבים כשהמטרה היא בחירת הענבים האיכותיים ביותר משנות בציר נבחרות. בספרד, ישנם 600 זני ענבים מתוכם 15 זנים מהווים 75% מסך שטחי הגידול. בראש רשימת זני הענבים ממוקם ענב הטמפרניו, שמהווה את עמוד השדרה של עולם היין הספרדי. היינות שמפיקים ממנו הינם יינות רכים, עגולים ומבושמים בארומות של פירות אדומים. ענב ספרדי נוסף הוא הגראנש, זן ים תיכוני, בעל אופי רב ותיבול קל.

בחירה קפדנית ומחשבה תחילה, הולידה את הבלנד טמפרניו-גרנאש, בלנד נפוץ המהווה השלמה בין שני הזנים מבחינת צבע, טעמים וארומות. הבלנד העצמתי טמפרניו (85%) וגרנאש (15%) טומן מימד מהותי נוסף בתפיסה של פיוז'ן והוא שנת הבציר. 2005 - נבחרה כשנת בציר מוצלחת ביותר וקיבלה את הציון הגבוה ביותר על-ידי הGCDO .

זני הענבים

ענבי הטמפרניו והגרנאש גדלו כמיטב המסורת של עשיית יין איכותי בכרמים בני 50-70 שנה. גזע הגפן מעוצב כגביע,נמוך וחזק ובשל כך מצליח לעמוד ברוחות הערות שנושבות בכרמים. אדמת הגידול הינה אדמה חולית - חרסיתית עמוקה. המדרונות מנוקזים היטב, מה שיצר בקרה על הצימוח ונתן תנובה ברמה נמוכה ביותר - 2.5 ק"ג לכל גפן ולא יותר מ-8 אשכולות לכל גביע. הגפנים גודלו בהדליית גביע כחלק מהמסורת של גידול הכרמים באזור, מה שמקטין את התנובה מחד ותורם לקבלת איכות גבוהה של הענב מאידך (הנושא קריטי בעיקר בענבי הגרנאש).

ענבי הטמפרניו הכהים ועבי הזגים תרמו לבלנד את צבעו העמוק עם גוון כחלחל/סגול אטום. ענבי הגראנש תרמו לבלנד צבע אדום לבנה עצמתי נוטה לשחור שמקורו בגידול הקפדני, תוך בקרת צימוח ושליטה בתנובת הכרם (לא יותר מ450 ק"ג לדונם). השילוב בין שני הזנים הוביל לטעמים וארומות מגוונים, הבולטים ביניהם: פירות שחורים עשירים, דובדבנים, שזיפים מיובשים ותותים. פרחוניות, סיגליות, בושם, סוכריות מתוקות, ריבתיות, תבלינים ארומתיים, מעט פלפל לבן, אבק, ליקריץ וקינמון. הטעמים הצפויים להתפתח ביין: אדמתיות, אורווה, שוקולד, פטריות, משמש מיובש, בשר, טבק, פורט וקופסת סיגרים.הטאנינים בשלים ומורגשים ומוסיפים ליין גוף , כמו כן נותנים ליין יכולת התיישנות גבוהה ויציבות בצבע.

אחוז אלכוהול: 14.0%,  בציר: סוף ספטמבר 2005

התבגרות בחביות: 24 חודשים,  בקבוק: נובמבר 2008

כמות בקבוקים שיוצרה: 6000




תהליך העשייה

הענבים נבצרו באזור אראגון "קרנינה" בבציר ידני סלקטיבי. מיד לאחר ריסוק הענבים, בוצעה השרייה קרה למשך ארבעה ימים ולאחר מכן תסיסה רגילה עם שמרים תרבותיים. בתום התסיסה האלכוהולית נשאר היין על הקליפות להמשך השרייה  של 15 יום לפני ביצוע ה"פרס". היין עבר תסיסה מלולקטית מלאה לפני הכניסה לחביות, מרביתן חדשות (מעורבות אמריקאיות וצרפתיות). היין יושן בחביות נבחרות למעלה משנתיים, במהלך תקופת השהייה ניתנה תוספת של ביסולפיט בכדי לשמור על בריאות היין.

היין עורבב בחביות והוחזר לתקופת יישון נוספת בת מספר חודשים בכדי שיתחבר ויתאזן תוך סטביליזציה טבעית. לפני הבקבוק, הוסף ביסולפיט בלבד ללא סינון (אין צורך עקב השהייה הארוכה בחבית) וללא ריכוך כלשהוא.

המלצת היינן

פוטנציאל יישון: היין ישתבח במשך ה7-10 שנים הקרובות בתנאי אחסון נאותים.

התאמה למזונות: פסטה, סטייק בקר, פשטידות עם גבינות קשות ומאכלי גריל.

המלצות הגשה: מומלץ לחדרר את היין כשעתיים-שלוש לפני ההגשה בטמפרטורה18  מעלות צל

 

היינות משווקים ע"י חברת "אדום כהה", לפרטים:054-6661531 / 03-9222255

 

 

תפריט


התחברות לקוחות
: שם משתמש
: סיסמה
הרשמה  |  שכחתי סיסמה
סקר דו שבועי
 
מה דעתך על האתר ?





תרבות
 

מסע בזמן במרוקו ובאטלס
להרחבה
אירועי יין

דף הבית  |  אודות  |  כתבות  |  גלריות  |  לדעת יין  |  מאחורי היין  |  צור קשר  | kollyom  |  מפת האתר

כל הזכויות שמורות לבעלי האתר